İlginizi Çekebilir
iran-gezi-rehberi
katar-gezi-rehberi

Katar, Basra Körfezi kıyısında yer alıyor ve nüfusunun yarısından fazlası Asya ülkelerinden çalışan insanlardan oluşar. Ülke, eğitim ve araştırmaya adanmış büyük bir ekonomi merkezinin yanı sıra uluslararası seminer ve zirvelerin merkezidir.

Doha, Katar’ın hem başkenti hem de en büyük şehridir. Şehir genellikle iş seyahatinde olanlarla doludur, zevk için gelen turistler alışverişe veya İslam Eserleri Müzesi’ne ve el yapımı ürünlerin yapıldığı yerlere gider.

Aslen Katar’da yaşayan 400.000 kişinin% 25’i Katar’dan. Katarlıların çoğunun kökleri Pers İmparatorluğu’na dayanmasına rağmen neredeyse tamamı Necdi’nin merkezi yani Arabistan’dan. İlginç bir detay ise tüm temel ihtiyaçların olduğu Doha’da cuma günleri camiden çıktıktan sonra başlayan alışveriş çılgınlığı. Burada, lüks ve aşırı tüketim ile dini muhafazakarlık bir araya geliyor. Son zamanlarda bir hafta sonu aktivitesi olarak dışarıda kahvaltı yapmak ülke çapında popüler hale gelen bir aktivite. Muhafazakâr bir İslam ülkesi olan Katar’da giyinme konusunda zorunlu kurallar bulunmamakla birlikte yerel halk bu konuda geleneksel yapıya uygun hareket etmektedir. Başörtüsü ve tesettür gibi katı kuralların uygulanmadığı ülkede diz ve omuzlu giysiler tercih edilmektedir. Katarlıların büyük çoğunluğu İslam’ın katı mezhebi Vahhabilik’e mensuptur. Ancak diğer İslam ülkelerine kıyasla Katar’da İslam’ın kuralları çok daha rahat. Ülke çapında diğer dinlere saygı duyulur. İş ve sosyal hayat İslam ülkeleri genelinde olduğu gibi ay takvimine göre düzenlenir.Çalışma günleri Pazar günü başlar ve Perşembe günü biter. Cuma ve Cumartesi günleri hafta sonu tatili var. Ramazan ve bayram tatilleri ülkedeki en uzun tatillerdir. Bayram döneminde resmi kurumlar, bankalar ve birçok nokta kapalı olup belirli saatlerde hizmet vermektedir. Ulusal Spor Günü (her yıl Şubat ayının ikinci Salı) ve Katar Ulusal Günü (18 Aralık) resmi tatillerdir. Körfezi dolduran geleneksel ahşap Arap yelkenlileri, Katar’ın köklü tarihini hissettiriyor.

Katar Hakkında Temel Bilgiler

Katar Devleti, Arap Yarımadası’nın doğusunda yer alan bir Basra Körfezi ülkesidir. 1971 yılında bağımsızlığını kazanan Katar, 19. yüzyılın ortalarından beri Al Thani ailesi tarafından yönetiliyor. Katar’ın resmi dili Arapça olmasına rağmen, İngilizce, Urduca, Fransızca, Malayalam ve Tagalog dilleri burada yaşayan birçok yabancı nüfusun etkisiyle yaygın olarak kullanılan dillerdir. Katar’da hafta sonu tatilleri Cuma ve Cumartesi günleri olarak belirlenmiş ve dükkânların çoğu Cuma namazında kısa bir süreliğine kapalı olabileceği gibi hafta sonları da açıktır. Katar’ın başkentiDoha, adını Arapça “büyük ağaç” anlamına gelen “Ad-Dawha” kelimesinden almıştır. Katar, Arap ülkeleri arasında 2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan ilk ülke olacak. 27 Eylül 2017 tarihinde Katar elektronik seyahat izni sistemini hayata geçirmiştir. Böylelikle ülkeye girmek daha kolay olacaktır. Gerekli evrakların ibraz edilmesi ile ETA sertifikası alınarak ülkeye online giriş yapmak mümkündür.

Katar’da Ne Yenir?

Katar’ın geleneksel mutfağındaki yemekler şaşırtıcı derecede çeşitlidir. Orta Doğu yemeklerinin yanı sıra şehrin her yerinde Avrupa mutfağına rastlamak mümkündür. Beş yıldızlı otellerde Amerikan fast food markalarında ve lüks restoranlarda her zevke göre yemek yemek mümkün. Bunlar arasında deniz ürünleri veya etli baharatlı pirinç ve yoğurtla servis edilen koyun etinden oluşan maçbolar; ghuzi; pirinç ve fındık yatağında kavrulmuş kuzu eti ve baharatlı pirinçle servis edilen haşlanmış koyun veya keçilerden oluşur. Yemeğin bu en önemli unsuruna genellikle tavuk, balık, sebze ve salatalar gibi çeşitli yan yemekler eşlik eder. Tipik bir Katar yemeği, yerel olarak yetiştirilen hurmalar, taze meyveler ve helva veya Umm Ali gibi tatlılarla tamamlanır. Doha’da Orta Doğu mutfağının yanı sıra İtalyan, Çin ve Hint mutfakları sunan restoranlar da var. Doha’da size unutulmaz bir mutfak deneyimi yaşatacak restoranlar arasında Belgia Cafe, La Dolce Vita ve Chopsticks bulunuyor. Souq Waqif ise alışverişin yanı sıra çeşitli kafe ve restoranlara da ev sahipliği yapıyor.Meyve suları ve köpüklü içecekler bulabileceğiniz seçenekleri oluşturur. Büyük otellerin barları vardır ancak yalnızca müşterilere veya üyelere izin verilir. Doha dışında restoran bulmak çok zor.

Dünyanın en iyi tesislerine ve en yüksek standartlarına sahip olan şehirdeki otellerin dörtte üçü 4 ve 5 yıldızlı oteller tarafından sağlanmaktadır. Başkentin büyük otellerinin çoğu bağımsız tatil otelleridir, ancak merkezi iş bölgesine ve şehrin başlıca turistik yerlerine birkaç adım mesafede bulunmaktadır. Tüm otellerin çok çeşitli kurum içi tesisleri ve hizmetleri vardır ve birçoğunun kıyı şeridi boyunca özel tesisleri vardır. Seçkin butik oteller ve servisli daireler dahil olmak üzere şehir merkezindeki çeşitli işletmeler bu otelleri tamamlamaktadır. Lüks ve kaliteli hizmet anlayışıyla Katar’ın başkenti Doha’da gökdelen oteller arasında öne çıkan Shangri-La Hotel Doha, modern ve gösterişli mimarisiyle beğeni topluyor. 50 katlı Batı’da konaklama tesisi olan otel Bay bölgesi, tüm dünya kültürlerinden izler taşıyan restoranları, ferah odaları, modern mobilyaları ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet anlayışıyla misafirlerini ağırlamaktadır. Daha düşük bütçeli bir konaklamayı tercih ederseniz InterContinental Doha ve Musheireb-Souq Waqif Boutique Hotels doğru adresler olabilir.

Doha’nın gece hayatı söz konusu olduğunda, uluslararası otellerin çevresinde genellikle canlı müzik mekanları, barlar ve kulüpler bulunur. Ziyaret ettiğiniz yer otele ait değilse, kimliğinizi yanınızda taşıdığınızdan ve varış yerinin sadece üyelerin girebileceği bir yer olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Uluslararası oteller dışında alkol tüketiminin tamamen yasak olduğunu lütfen unutmayın. Otelin müşteri hizmetleri, bu konularla ilgili en ayrıntılı bilgileri alabileceğiniz yerdir.

Doha’nın iklimi ılıman ve harika kışlardan dayanılmaz derecede sıcak ve nemli yazlara kadar değişebilir ve sıcaklıklar 40 dereceye ulaşır. Bazı günlerde 50 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar çok ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Kışın ve ilkbaharda çok sık olmasa da, zaman zaman kum ve toz fırtınaları görülebilir. Tüm bunları hesaba kattığımızda ziyaret etmek için en iyi ayın Ekim ve Nisan ayları arasında olduğunu söyleyebiliriz.Sıcaklıklar nadiren 22 dereceyi aşar ve nem oranı çok düşük kalır.

İstanbul’dan Katar’a direkt uçuşlar vardır. Katar’ın başkenti Doha’ya Türk Hava Yolları, Qatar Airways, Air Arabia ve Pegasus ile 4 saatlik bir yolculuktan sonra ulaşmak mümkün. 2014 yılında hizmete giren Hamad Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine oldukça yakın. Katar’da otobüs, minibüs gibi bir sistem yok, ya araba kiralıyorsunuz ya da normal taksiyle seyahat ediyorsunuz.Tüm taksilerde taksimetre olduğu için fiyat konusunda pazarlık yapılmamaktadır.

Katar’ın Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri

Katar’ın başkenti Doha’dır. Katar, en büyük idari birim olan 7 ayrı belediyeye ayrılmıştır. Bunlar Ad Doha, Al Rayyan, Umm Salal, Al Khor, Al Wakrah, Al Daayen ve Al Shamal belediyeleridir.

Katar Nerede?

Katar’ın kara sınır komşusu Suudi Arabistan’dır ve diğer taraflar Basra Körfezi ile çevrilidir. Kuzeybatıda Bahreyn, batı ve güneyde Suudi Arabistan, doğuda Birleşik Arap Emirlikleri ve kuzeyde İran var.

Katar’da Konuşulan Diller

Katar’ın resmi dili Arapçadır. Ülkede en çok konuşulan yabancı dil İngilizcedir.

Katar’da Din ve İnanç

Katar’ın resmi dini İslam’dır. Nüfusun yüzde 67’sinin Sünni Müslüman olduğu ülkede ikinci en yaygın din ise yüzde 13 ile Hinduizm. Bunu Hıristiyanlık ve Budizm izliyor.

Katar’ın Kısa Tarihi

Katar, uzun yıllar bölgesel aşiret beylerinin komutası altında yönetildi. Bölge genellikle göçebe aşiretlerin yaşadığı yer olduğu için yönetiminde sık sık değişiklikler olmuştur. 19. yüzyılda bölgenin idaresi, bugünkü Emir’in büyük dedesi Muhammedal Sani‘ye geçti. Ülkede fiili Osmanlı idaresi ilk olarak 1852’de, daha sonra ve kesin olarak 1871’de Muhammed el-Sani‘nin daveti üzerine başladı. Osmanlı Devleti 1913’te Katar üzerindeki haklarından vazgeçti. Son Osmanlı askeri Ağustos 1915’te Katar‘dan çekildi. I. Dünya Savaşı’nın patlak vermesinin ardından Katar, 1916’da İngiliz işgaline girdi ve 1971’de İngiliz yönetiminden ayrıldı ve resmi olarak bağımsız bir devlet oldu.

Katar’a Ne Zaman Gidilir?

Katar’da yazın hava sıcaklıkları çok yüksek olduğu için akşamları hava biraz daha soğur ancak insanlar genellikle yaz aylarında içeride kalmayı tercih eder. Kış ayları çok daha serindir ve dışarıda vakit geçirmek için daha uygun bir mevsimdir. Ekim-Kasım-Aralık, Katar’ı ziyaret etmek için en uygun zamandır.

Katar’a Nasıl Gidilir?

İstanbul ve Ankara’dan neredeyse haftanın her günü Katar’a direkt ve aktarmalı uçuşlar var. Bu uçuşlar Doha’ya yapılmaktadır.

Katar’da İklim ve Hava Durumu

Katar’da hava yazları sıcak ve nemli, kışları ise ılıman ve ılıman geçer. Yaz aylarında, temmuz ve ağustos aylarında sıcaklık genellikle 50 dereceye ulaşır. Ancak kış ayları geceleri soğuk olmasına rağmen gündüzleri ılıktır.

Katar’ın Ekonomisi

Petrol rezervlerinin keşfedilmesinden önce Katar ekonomisi, balıkçılık ve kovuşturmaya bağlıydı. Ancak 1940’larda petrol rezervlerinin keşfedilmesiyle ülke ekonomisinin tamamı değişti. Bu değişim beraberinde yüksek yaşam standartlarını ve büyük ülke vatandaşlarına sunulan sosyal hizmetleri de beraberinde getirdi. Ülke, dünyada en çok doğalgaz arzına sahip ülkeler arasında yer almaktadır. Bu büyük faktör, ülke vatandaşlarının refah düzeyini en üst düzeye çıkarmıştır. Ülkede neredeyse hiç tüketim malı üretilmiyor, yurt dışından ithal ediliyor. Ana gelir kaynağı doğalgaz ihracatıdır.

Katar Kültürü

Neredeyse hiç toplu ulaşım yok, bu yüzden bir araba kiralamak zorunda kalabilirsiniz. ABD’deki zincir restoranların çoğunun Doha‘da şubeleri var. Katar, Türkler olarak yemek yemekte zorlanacağımız bir ülke değil. Her yerde damak tadımıza uygun kebapları yiyebilirsiniz. Sanılanın aksine benzin istasyonlarının sayısı çok az. Cuma günleri 11.30-12. 30-30 saatleri arasında Cuma namazı nedeniyle market ve kafeler resmi olarak kapalı. Katarlı olmayan kadınlar için kıyafet yasağı yok. Sanılanın aksine çok az alışveriş merkezi var, bu yüzden bakkallardan gözlükçülere kadar her şeyi barındıran ve hayat kurtaran benzin istasyonları çok önemli. Katar’ın tek içki dükkânı,QDC denen bir yer. İçki içebileceğiniz yerler sadece 4 ve 5 yıldızlı otellerdir.

Katar Mutfağı

Orta Doğu mutfağının hâkim olduğu Katar’da İtalyan, Çin ve Hint mutfağının olduğu restoranlar da bulabilirsiniz. Özellikle alışveriş merkezlerinde bulunan restoranların menüleri mutfak açısından çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca çok zengin olan ülkede çok pahalı yiyecekler de görmeniz muhtemeldir. Ayrıca Katar’daki Uzakdoğu restoranlarını da mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. En az bir Uzakdoğu ülkesinin lezzetine sahip bu mutfağın Katar‘da sunulduğunu göreceksiniz. Geleneksel Katar mutfağı, Arap ve Orta Doğu mutfağının bir karışımıdır. İran ve Hint mutfağından da etkilenmiştir. ‘Machbūs‘ adı verilen geleneksel yemekler, pirinç pilavı eti ve sebzelerden oluşur. Pirinç pilavı, et ve sebzelerden yapılan baharatlı Kabsa, şeker, safran, tarçın, kakule ile pişirilen ve üstüne yumurta ile servis edilen balaleet ve Ghuzi, deniz ürünleri ve hurmalar, geleneksel mutfakta önemli bir rol oynamaktadır. Fırında kuzu eti ve pirinç pilavından oluşur. Katar’da kahve, kakule ile tatlandırılır, genellikle kendi şekeri veya hurma ile tatlandırılır. Qahwahelw isimli Katar kahvesi turuncu renktedir ve kahvenin kakule, safran ve şeker ile karıştırılmasıyla elde edilen içecek genellikle sütle servis edilir. Nane limonata da oldukça ferahlatıcı ve lezzetli bir geleneksel içecektir.

Katar Festivalleri

Katar’da her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan dini günlerin yanı sıra, uluslararası ilgi çekici kültürel etkinlikler de düzenleniyor. Mart ayında her yıl düzenlenen Doha Kültür Festivali, bunların en büyüğüdür. Müzik, şiir, tiyatro ve dansın bir arada olduğu festivalde çok sayıda etkinlik düzenleniyor.

Nisan ayında Doha’da düzenlenen Erkek Su Kayağı ve Wakeboard Dünya Kupası, uluslararası katılımlı en önemli spor etkinliğidir.

Haziran ayında Doha’da başlayan ve iki ay süren Summer Wonders Festival of Fun, ailelerin ve çocukların keyifle katıldığı park gibi halka açık yerlerde birçok etkinliğin yapıldığı bir festival. Bu aktiviteler arasında deve ve binicilik aktiviteleri, sirkler, çeşitli yarışmalar ve tropikal yağmur ormanlarına geziler yer almaktadır. Katar Su Sporları Federasyonu tarafından Kasım ayında düzenlenen I. Sınıf Sürat Teknesi Yarışları, 5 gün boyunca tekne yarışları düzenlenmektedir.

Katar’dan Satın Alınacak Hediyelik Eşyalar

Mathaf’ın hediyelik eşya dükkânlarında, modern sanat müzesinde ve Doha’daki İslam Eserleri Müzesi‘nde lüks ve yüksek fiyatlı hediyelik eşya seçenekleri bulabilirsiniz. Bu seçenekler arasında mücevherler, ipek elbiseler ve porselen vazolar bulunur. Doha’daki bir diğer hatıra cenneti ise Souq Waqif pazarı.

Katar’dan alınabilecek en popüler hediyeler oyuncak meyveler, yerel hurmalar, inciler ve mücevherlerdir.

Katar’da Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

  • İslami Yeni Yıl (Ocak)
  • Ulusal Spor Günü (Şubat’ın ikinci Salı)
  • Mart Başı Banka Tatili (Mart)
  • Ramazan Bayramı
  • Kurban Bayramı
  • Ulusal Günü (18 Aralık)

Katar Gezilecek Yerler

  • Doha
  • Dukhan

Doha

Nüfusu oldukça kalabalık olan kentin adı Arapça’da “büyük ağaç” anlamına gelen ad-dawa kelimesinden geliyor. 2012 yılında tamamlanan uluslararası havalimanı ile kent turizm açısından önemli bir merkez haline gelmiş; Gökdelenleri, alışveriş merkezleri ve lüks restoranlarıyla adından söz ettiriyor. 1940 yılında petrol zenginliğinin keşfedilmesiyle zenginleşen şehir, modern ve lüks mimariyi sevenler için eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Ayrıca Basra Körfezi’nde yer alması ve liman bölgesi olması Doha’yı dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri haline getirmiştir.

Doha’da gece hayatı oldukça renkli. Farklı eğlence seçenekleri sunan şehirde bulunan Ramaza, Grand Hyatt, Ritz Carlton gibi dünyaca ünlü otellerin gece kulüplerinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ortadoğu kültüründen Avrupa kültürüne kadar her türlü eğlenceyi bulabileceğiniz Doha’da farklı eğlence tarzlarını görebilirsiniz. Pearl Lounge, Şampiyonlar ve Habanos; Doha’da en çok tercih edilen eğlence seçenekleri arasında yer almaktadır.

Doha Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar’ın başkenti Doha, aynı zamanda 1.351.000 kişilik nüfusuyla ülkenin en kalabalık şehri. Basra Körfezi kıyısındaki muhteşem konumu, muhteşem mimari yapıları, kültürel zenginliği ve hızla gelişen yapısı ile dünyanın her yerinden turistlerin ilgisini çekmektedir.

1820’lerde Doha’nın Al Bidda bölgesi altında kurulan Doha, 1971’de Katar’ın bağımsızlığını ilan etmesiyle resmen başkent ilan edildi. Şehrin adı; Arapçada “büyük ağaç” anlamına gelen “ed-dawa” kelimesinden gelmektedir. Sürekli gelişen kent nüfusunun büyük çoğunluğunu inşaat ve hizmet sektöründe çalışan yabancı işçiler, mühendisler veya yöneticiler oluşturmaktadır. İnşaat projelerine her geçen gün bir yenisinin eklendiği Doha’da, Dubai ile rekabet halinde olmasından dolayı sonsuz bir gökdelen inşaatı yaşanıyor. Hedefleri, Doha’yı Orta Doğu’nun önde gelen alışveriş ve ticaret merkezi yapmak ve Dubai’nin önüne geçmektir.

2012 yılında uluslararası havalimanının tamamlanması ile şehrin önemi artmış ve şehir uluslararası bir transfer noktası haline gelmiştir. 1940’tan önce, hâlâ uygun fiyatlı incilerin bulunduğu Doha, geçimini inci ve balıkçılıktan elde etmekteydi. Ancak petrol zenginliğinin keşfedilmesi ile şehrin ve ülkenin kaderi değişti, doğalgaz rezervleri sayesinde kişi başına milli gelire göre dünyanın en zengin ülkesi olan Katar’ın başkentinden beklentiniz eski Arap dokuları yerine gökdelenler, lüks restoranlar ve alışveriş merkezleri olmalı. Modern ve lüks mimari yapıları sevenler için eşsiz bir deneyim yaratabilecek şehirlerden biridir.

Doha Nerede?

Katar Yarımadası’nın doğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer almaktadır. Komşuları arasında Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunmaktadır.

Doha Gezilecek Yerler

Modern, lüks mimari yapıları sevenler için eşsiz bir deneyim yaratabilecek şehirlerden biridir.

İslam Eserleri Müzesi: Doha’nın en değerli simgelerinden biri konumundakiİslam Eserleri Müzesi, ihtişamlı koleksiyonundan önce görkemli tasarımı ve mimarisiyle görenleri büyülüyor. Kıyıdan uzakta yapay bir ada üzerine inşa edilen ve 45.000 metrekarelik alana sahip olan müzenin mimarisinin arkasında ünlü mimar Leoh Ming Pei bulunuyor. Paris’in en estetik yapılarından biri olan Louvre Müzesi‘nin cam piramit bölümünden, Hong Kong’daki Masal Kulesi‘nden, Boston’daki Kennedy Kütüphanesi‘nden ve daha birçoğundan Çinli-Amerikalı mimarın adını hatırlamak mümkün. Eski İslam mimarisinden büyük ölçüde etkilenen tasarımda farklı modern mimari unsurları görmek mümkün. Mimar Pei, bu özel yapıda İslam mimarisini daha yakından tanımak için altı ay boyunca İslam ülkelerine seyahat etmiş, daha sonra orijinalinde yapılması kararlaştırılan yeri, eserin ihtişamını asla kaybetmeyecek şekilde değiştirerek yapay bir ada yaptırmıştır. Ayrıca binanın dışında, iç ve dış cephelerin Fransa’dan çıkarılan kireçtaşı ile monte edildiği hilal şeklinde bir dalga kırıcı da bulunuyor. Müzeye girdiğinizde mimari özelliklerinden dolayı güzel ışık oyunları ziyaretçiyi selamlıyor.5 katlı müzenin geometrik şekiller üzerindeki tasarımı ziyaretçiler üzerinde farklı etkiler yaratıyor. Konumu ve ihtişamı ile şehre hâkim olan yapının koleksiyonuna efsane denebilir. İçeriğinde farklı dokuma örnekleri, fildişi, değerli taşlar veya el yazmaları görmek mümkündür. 7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar el yazmaları, seramik, metal, cam, fildişi, ahşap, tekstil ve değerli taş koleksiyonları var. Bunların İznik’ten örnekler de görülebilir.

Souq Waqif (Eski Pazar): Souq“, Batı Asya ve Kuzey Afrika’da özellikle Müslüman ülkelerde açık pazar yerlerine verilen isimdir. Bazen “çarşı” olarak yazılır. Souq Waqif, Doha’nın gösterişli gökdelenlerinden sıkılanların da ilk tercih ettiği yerlerden biridir. Bu ‘Eski Pazar’ alanı, taştan yapılmış binaları ile eski Arap dokusunu yansıttığı için oldukça ilgi çekicidir. Musherib Caddesi ile Al Rayya Yolu arasında kalan bölgede çok sayıda hediyelik eşya dükkânı, otel, mağaza ve restoran görmek mümkün. En az 100 yıllık bir geçmişe sahip olan bu çarşı, en son geleneksel mimari özellikler dikkate alınarak 2006-2008 yılları arasında yenilenmiştir. Bu arada, geleneksel ısıtma yöntemlerini kullanmaya devam etmek için Asya’nın birçok bölgesinden özel ahşap ve bambu ürünleri getirildi. Özellikle akşam saatlerinde yerel halkı, farklı kıtalardan insanları, sokak sanatçılarını, satıcıları görebileceğiniz bir eğlence mekânıdır. Bölgedeki “Altın Çarşı” en uğrak noktalarından biridir. Nisan ayında sanat galerilerinin ve birçok etkinliğin düzenlendiği Souq Waqif‘te bahar şenlikleri düzenleniyor. Ayrıca bölgede Al Rayyan Tiyatrosu adında 980 kişilik bir tiyatro da bulunuyor. Burada gösterileri izlemek turistler için ilginç. Sanat merkezi balık pazarına yakındır. Sergi alanları ve galerilerin yanı sıra bölgeye özgü tasarım ürünleri içeren mağazalar da bulunmaktadır.

İnci : “İnci”, Doha’da bulunan yapay bir adadır. Yaklaşık 4 milyon metrekare üzerine kurulan bu yapay ada, gökyüzünden bakıldığında incili üç istiridyeye benziyor. Buraya “inci” denmesinin nedeni, buranın geçmişte Katar’da inci dalışı için kullanılmış olmasıdır. Bilindiği gibi Katar uzun süredir Asya’da inci ticareti ile adından söz ettiriyor. Japonlar bu işi daha hesaplı hale getirene kadar… Gerçekten şahit olabileceğiniz, Katar’da yaşamanın en güzel örneklerinden biridir. İnşaatına 2007 yılında başlanmış ve 2010 yılında yerleşime açılmıştır. 2015 verilerine göre Katar’da yabancı uyrukluların mülk sahibi olabileceği ilk bölge olan The Pearl‘de 12 bin kişi yaşamaktadır. Ancak inşaat çalışmaları devam ediyor. 2018 yılı için hedeflenen 32 kilometre sahil şeridindeki 18.831 evde 45 bin kişinin yaşaması planlanıyor. Tüm bu çalışmaların bütçesinin yaklaşık milyar dolar olması bekleniyor. Otantik bir atmosfer sunan The Pearl‘de ünlü markalara ev sahipliği yapan göz alıcı alışveriş merkezleri, denize bakan daireler veya birbirinden güzel restoranlar yer alıyor. Burada Güney Amerika’dan Fransa’ya kadar pek çok ülkenin mutfağının en özel yemeklerini tatmak mümkündür. Bunlar arasında Alison Nelson’s Coffee Bar, Midori, Burj Al Hamam, Royal Tandoor, Armani Caffe veya Pampano bulunmaktadır.

Corniche (Cornice): İzmir’in Kordon’u Doha’nın Corniche‘si diyebiliriz. Türkçe’de Korniş olarak da adlandırılan bu bölge 5 kilometrelik sahil yolu. Bir yanda yeşil alan diğer yanda denizin güzel manzarası eşliğinde keyifli bir yürüyüş yapabileceğiniz bir yerdir. Eskiden tek Sheraton Oteli olan ve boş olan bu yürüyüş yolu 21. yüzyıldan itibaren gelişmeye başladı. Ve özellikle kuzey kesimde birçok gökdelen inşa edildi. Bir ucunda Sheraton Oteli, diğer ucunda İslam Eserleri Müzesi‘nin bulunduğu Corniche‘de yürürken durup bir kahve molası vermek isterseniz tek seçeneğiniz maalesef Al Murjan. Bu lüks ve keyifli yerde, eşsiz olmanın avantajı ile fiyatlar şehir geneline göre biraz daha yüksek kalıyor. Ayrıca bu alanda Emiri Diwan, Doha Limanı, Katar Ulusal Müzesi, Katar Ulusal Tiyatrosu, Dubai Kuleleri, Doha Kulesi ve “7” heykeli bulunmaktadır. Amerikalı sanatçı ve heykeltıraş Richard Serra‘nın eseri “7”, 7 sayısının İslam kültüründeki bilimsel ve manevi önemini vurguluyor. İslam Eserleri MüzesiSanat Parkı‘nda görülebilen ve sanatçının Ortadoğu’da sergilediği ilk eseri olan “7” heykelinin yüksekliği 24,6 metredir.

West Bay Bölgesi: Doha’nın son yıllarda gelişmekte olan bölgelerinden biri olan Batı Körfez Bölgesi büyük ilgi görüyor. Çarpıcı modern ve yeni bina ve gökdelenlerin yer aldığı bölge, dünyanın her yerinden iş insanlarını ağırladığı için Katar’ın ticaret merkezi haline geldi. En görkemli yapılardan biri Doha Kulesidir. “Burj Doha” olarak da bilinen binanın tamamlanması 7 yıl sürdü. Fransız mimar Jean Nouvel‘in tasarladığı 232 metrelik gökdelenin maliyeti 125 milyon dolardı. Ayrıca kulenin dışına inşa edilmesi için çok çalışılan güneşi engelleyen “Brise Soleil” adında bir kılıf var. West Bay‘deki bir diğer önemli bina ise 254 metre uzunluğundaki “Kempinski Residences & Suites, Doha – Al Fardan Residences“. 2009 yılında tamamlanan ve otel olarak kullanılan gökdelenin yüksekliği oldukça heybetli. 220 metre yüksekliğindeki Navigasyon Kulesi, 200 metre yüksekliğindeki Tornado Kulesi, Al Baker Yönetici İkiz Kuleleri 189,5 metre yüksekliğinde, 167 metre yüksekliğindeki Katar İnternet Merkezi ve 157 metre yüksekliğindeki Al Jufarah, bu bölgede kaç kat olduğunu saymak isteyeceksiniz. Ya da belki bunu nasıl yaptıklarını merak edeceğiniz en önemli ve gösterişli gökdelenlerden biridir. Ve her biri “Katar’daki En Yüksek Binalar” listesinde.

İmam Muhammed bin Abdulvahap Camii: Devlet Ulu Camii” olarak da bilinen İmam Muhammed bin Abdulvahap Camii, Katar’ın başkenti Doha‘da ışıltılı gökdelenlerinin yanı sıra fark yaratan bir mimari eser olarak öne çıkıyor. 175 bin metrekare alan üzerine inşa edilen cami, sadece ülkenin değil bölgenin en görkemli camilerinden biri olarak gösteriliyor. 16 Aralık 2006 tarihinde yapımına başlanan caminin toplam bütçesi 420 milyon rial değerindedir. Toplam 175.000 m2 alana sahip camide 30.000 kişi aynı anda namaz kılabilir. Hem küçük hem de büyük 90 kubbeye sahip olan caminin görünümü hem Arap mimarisi hem de modern mimari özelliklerini taşıyor. 3 ana girişi olan caminin ayrıca 17 yan girişi vardır. 65 metre yüksekliğindeki minaresi fener şeklinde inşa edilmiştir. Caminin içi en az avlusu kadar büyük. İbadet bölümleri dışında geniş bir kütüphane ve hafız kursları için ayrılmış odalar bulunmaktadır. Cami genişliği kadar temizliği ile de dikkat çekiyor. İç ve avludaki abdest alanlarından 24 saat sıcak su akıyor. Cami, Katarlıların yanı sıra ülkeye gelen yabancılar ve turistler tarafından da büyük ilgi görüyor. Katar’da yaşayan tanınmış bir din adamı olan Şeyh Yusuf el-Qaradawi, Cuma hutbesini birkaç haftadır bu camide veriyor. Cami özellikle bu günlerde daha da kalabalıklaşıyor. Erkeklere ayrılmış 12 bin metrekarelik alanda yaklaşık 20 bin kişi ibadet edebiliyor. Caminin kadınlar bölümü 10 bin kişilik kapasiteye sahip. Cuma hutbelerini görsel olarak takip edebilmek için kadınların bulunduğu alana LCD televizyonlar yerleştirilmiştir. Rahat kullanım ve ulaşım için 300 araçlık otopark da bulunmaktadır.

Villagio Mall: Villagio Mall, Venedik’i Doha‘ya götüren fantastik bir projedir. Aspire bölgesinde Al Waab Caddesi üzerinde bulunan bu alışveriş merkezinde 200’den fazla mağaza bulunuyor. Amerikan, İtalyan, İngiliz ve Alman markalarını görmek mümkündür. Burayı turistik bir cazibe haline getiren en önemli özelliklerden biri de tıpkı Venedik’te olduğu gibi gondollarla seyahat etme imkânı. Villagio Alışveriş Merkezi‘ndeki Gondolania Tema Parkı‘nda bir buz hokeyi alanı da bulunmaktadır. Katar, Buz Hokeyi Ligi‘nin düzenlendiği yerdir. Bu parkta ayrıca bowling alanı ve lunapark treni bulunmaktadır.

Doha’ya Ne Zaman Gidilir?

Çöl ikliminin hâkim olduğu Doha’da yaz ayları mayıs-eylül ayları arasında yaşanıyor. Bu dönemde ortalama sıcaklıklar 38 derece olmakla birlikte genellikle 45 dereceye kadar çıkmaktadır. Nem nedeniyle algılanan sıcaklıklar daha yüksektir. Bu nedenle nemin düşük olduğu Doha’ya gitmek için Mayıs ve Haziran ayları tercih edilebilir. Şehirde az da olsa ekim-mart ayları arasında yağmur yağabilir. Kış döneminde sıcaklıklar en düşük 7 derecedir.

Doha’ya Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine yakın konumdaki Doha Uluslararası Havalimanı, Türkiye’den direkt uçuşlara sahiptir. Uçuşlar ortalama 4,5 saat sürüyor. Şehir uluslararası bir ticaret merkezi olduğu için Afrika, Asya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’dan birçok şehirden Doha’ya uçuşlar bulunuyor. Transfer için sadece Doha havalimanını kullanıyorsanız ve fazladan zamanınız varsa ücretsiz şehir turlarından da yararlanabilirsiniz. Doha’ya karayolu ile gidiyorsanız, Katar’ın sadece Suudi Arabistan sınırı olduğu için bu ülkeden geçebilirsiniz.

Doha’da Nerede Kalınır?

Doha, gündüzleri dolaşırken eşsiz deneyimler yaşayacağınız ve geceleri gökdelenlerden yansıyan ışıkların büyüleyici görselleriyle size farklı bir tatil yaşatacağı bir şehir olan Katar’ın başkenti. Basra Körfezi kıyısında yer almaktadır. Liman sahası ve havalimanıdır ve şehrin önemli ticaret merkezlerini oluşturur. Doha Uluslararası Havalimanı’ndan Türkiye’ye direkt uçuşlar var. Aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerinden Doha’ya rahatlıkla seyahat edilebilir.

  • İpucu: Seyahatinizden iki veya üç ay önce otel rezervasyonu yaparsanız, çok daha uygun fiyatlı yerler bulabilirsiniz.

Doha Otelleri

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar’ın başkenti olan Doha’da, Hotels Doha son yıllarda popülaritesini artırarak dünyanın dört bir yanından çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Zenginliklerinin yanı sıra dünyanın en kalabalık şehri olan Doha, Basra Körfezi kıyısında yer almaktadır. Körfez kıyıları ve tarihi zenginlikleriyle ziyaretçilerine muhteşem bir tatil deneyimi sunuyor. Dünyanın en zengin başkentlerinden birine gelince, Doha otelleri de büyüleyici tasarımı ve gerçekten inanılmaz lüks detayları ile misafirlerini ağırlıyor. Mayıs – Eylül arası en çok ziyaret edilen zaman olduğu için seyahat tarihinize göre erken rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Şehrin ihtişamını otellerde değil sokaklarda bulmak istiyorsanız hemen hemen her ülkede olduğu gibi Doka ucuz otelleri arasından hostel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz. Genellikle lüks detaylarıyla öne çıkan Doha Otelleri arasında zincir otel adı verilen pek çok isim var. Wyndham, Hilton, Kempinski ve daha fazlası gibi yüzlerce otel var. Doha merkez otelleri, şehir merkezine biraz daha uzaktaki diğer seçeneklere göre daha ucuz olsa da otellerin hizmet kalitesi oldukça yüksek. Doha’ya seyahat edecekseniz ve konaklamak için uygun bir otel arıyorsanız, Doha’nın birbirinden güzel konaklama tesislerinin özelliklerini hazırladığımız içerikte her bütçeye uygun bulabilirsiniz.

Doha Şehir İçi Ulaşım

Dünyanın en zengin şehirlerinden biri olan Doha’da yaşayanlar toplu taşımayı çok fazla kullanmasalar da şehirde geniş bir otobüs ağı bulunuyor. Gold Souq‘taki otobüs durağından hareketle istediğiniz yere giden bir otobüs bulmanız mümkün. Çöl iklimine sahip Doha’da tüm otobüsler sıcaktan etkilenmemeniz için klimalıdır. Şehirde en çok tercih edilen araçlar taksiler. Karwa yönetimindeki klimalı yeşil taksiler bizim alıştığımız tiptir. Bunun dışında limuzin taksiler mevcuttur. Bu taksilerin yoldan ayrılması pek olası değildir, özel olarak çağrılmaları gerekir. Al Ijarah ise kadın şoförlü taksiler. Ailelere hizmet eden kadın taksicilerden daha fazla ücret alınır. Havalimanından merkeze 10 dakika gibi kısa bir sürede uygun bir fiyata taksiye de binebilirsiniz, ancak havalimanının hemen dışında bulunan otobüs ve metro ile şehir merkezine 10-15 dakikada ulaşmak mümkün. Dilerseniz araç da kiralayabilirsiniz. Kredi kartı ve ehliyet sahibi olmak yeterlidir. Ancak, ülkede alkollü araç kullanmanın cezası oldukça ağırdır. Mahkemeye gitmenin yanı sıra para cezaları ve ihraç edileceksiniz.

Doha Mutfağı

Sınırlı tarımsal faaliyetlere rağmen, geleneksel Katar yemekleri şaşırtıcı derecede çeşitlidir. Yerel balık her zaman bol olmakla birlikte, birçok temel gıda maddesinin ithal edilmesi gerekir. Yerel yemekler, yıllar boyunca Hint Yarımadası, İran, Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika mutfaklarından etkilenmiştir. Doha mutfağı, deniz ürünleri veya etli baharatlı pilavdan ve yoğurtla servis edilen koyun etinden oluşan “machboos“; Pirinç ve sert kabuklu yemişlerin yatağında, kavrulmuş tam kuzu ve haşlanmış koyun veya keçinin aromalı pirinçle servis edilmesinden oluşan “ghuzi”. Ayrıca pirinç pilavı, et ve sebzelerden yapılan baharatlı “kabsa“; Şeker, safran, tarçın ve kakule ile pişirilip yumurta ile servis edilen eriştelerden oluşan “balaleeti” de deneyebilirsiniz. Tipik bir Katar yemeği, yerel olarak yetiştirilen hurmalar, taze meyveler ve helva veya Umm Ali gibi tatlılarla tamamlanır. Orta Doğu mutfağının hâkim olduğu Katar’da İtalyan, Çin ve Hint mutfaklarından lezzetler sunan restoranlar da bulabilirsiniz. Özellikle alışveriş merkezlerinde bulunan restoranların menüleri mutfak açısından çeşitlilik gösteriyor. Ayrıca çok zengin olan ülkede çok pahalı yiyecekler de görmeniz muhtemeldir. Ayrıca Katar’daki Uzakdoğu restoranlarını da mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. En az bir Uzakdoğu ülkesinin lezzetine sahip bu mutfağın Katar’da sunulduğunu göreceksiniz.

İpucu: Doha restoranlarında bahşiş bırakmanız beklenmiyor. Ancak hizmetten memnun kalırsanız bahşiş olarak hesabınızın% 10-15’ini bırakabilirsiniz.

Doha Gece Hayatı

Zengin bir şehir olan Doha’da gece hayatının oldukça pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Ülkede alkol satışı sınırlı olduğu için sadece belirli yerlerde içilmesine izin verilmektedir. Ramada, W Hotel, Grand Hyatt veya Ritz-Carlton gibi uluslararası zincir otellerde bulunan bar veya kulüplerde içki içip eğlenebilirsiniz. Ancak nereye giderseniz gidin pasaportunuzu yanınızda taşımalısınız. Çünkü içki içebilmek için turist olduğunuzu belgelemeniz gerekiyor. W Hotel‘de bulunan Crystal Lounge ve Waham, Skyview Bar ve La Cigale özellikle burada çalışmak için yaşayan yabancıların uğrak yerleri. Canlı müzikten hoşlanıyorsanız, Corniche bölgesindeki Sheraton‘da bulunan Irish Pub‘a gidebilirsiniz.

Doha’da Alışveriş

Turist yerine Doha halkını alışveriş yaparken görmek mümkün. Alışveriş, eğlence faaliyetlerinin başında geldiğinden, şehirde büyük boyutlu ve ilginç mimariye sahip birçok alışveriş merkezi var. Vilaggio Mall ve City Center Mall en çok tercih edilenler. Souq Waqif (Eski Pazar), geleneksel tarzda ürünler almak isteyenler için bir nimettir. Nargile, tütün, örtüler, geleneksel kıyafetler, oryantal tarzda koku ve parfüm şişeleri, ince işçilikle üretilmiş metal duvar süsleri, ipek pamuktan özel dokuma kumaşlar ve bunlardan yapılmış eşarplar bulmak mümkün. Doha’da oyuncak develer, yerel hurmalar, inciler ve mücevherler de hediye olarak satın alınabilir. Mathaf Modern Sanat Müzesinin hediyelik eşya dükkânlarında ve Doha’daki İslam Eserleri Müzesi’nde lükS, yüksek fiyatlı ama çok şık hediye seçenekleri mevcuttur. Bu seçenekler arasında mücevherler, ipek elbiseler ve porselen vazolar bulunur.

Doha Festivalleri

  • Doha Kültür Festivali (Mart)
  • Uçurtma Festivali (Mart)
  • Ajyal Film Festivali (Kasım-Aralık)
  • GCC Deve Yarışı (Nisan)
  • Golf Turnuvası (Şubat)
  • Tenis Turnuvası (Ocak)
  • Souq Waqif Festivali (Ocak-Şubat)

Doha için Faydalı Bilgiler

  • Acil yardım: 999
  • İtfaiye: 999
  • Polis: 999

Yıllık Ortalama Sıcaklık

  • Ocak 17 derece
  • Şubat 18derece
  • Mart 21derece
  • Nisan 26derece
  • Mayıs 31derece
  • Haziran 34derece
  • Temmuz 35derece
  • Ağustos 35derece
  • Eylül 32derece
  • Ekim 29derece
  • Kasım 24derece
  • Aralık 20derece

Dukhan

Dukhan şehri bir Katar şehri olarak karşımıza çıkıyor. Petrolün önemi ile gelişen ve ünlenen Dukhan, petrolün saldırıya geçmesinin ardından hızla gelişti. Dukhan’da bu durumla orantılı olarak konut, tıp, eğlence, eğitim kurumları ve hizmetleri de gelişmiştir. Şehirde yaşayan nüfusun büyük çoğunluğu petrol sahalarında iş yaptığından, şehirdeki tesislerin çoğu çalışan insanlar için inşa edilmiştir. Tıp merkezlerinden dil okullarına, alışveriş merkezlerinden spor alanlarına kadar her şeyin bulunduğu Dukhan’da keyifli vakit geçirebilirsiniz. Katar’ın devlet petrol kuruluşuQatar Petroleum tarafından yönetilen şehrin nüfusu yaklaşık 10 milyondur. Dukhan’dan başkent Doha’ya gitmek isterseniz dört şeritli otobanı kullanabilirsiniz. İlk ham petrol kuyularının açıldığı yer olma unvanını taşıyan Dukhan, 1937 yılından bu yana önemli bir gelişme göstermiş olup, şehrin harika plajlarıyla gidenler için bir tahtının olduğunu da belirtmekte fayda var. Ülke ekonomisinin can alıcı noktalarından biri olan Dukhan‘a giderek olanaklarla dolu bir Ortadoğu turu yapabilirsiniz. Bu ziyaretin ardından Katar’da kaçırılmaması gereken şehirler arasında yer alan Doha, Private Reyyan, Al Vakra ve Al Khor’u ziyaret edebilirsiniz.

Dukhan Gezilecek Yerler

Dukhan Plajına gitmek, şehirde yapabileceğiniz en eğlenceli aktiviteler arasındadır. Her zaman güneşi ve altın kumsallarından etkilenen Katar, İslami kurallara tabidir. Dukhan’ın emirliğin hâkim olduğunu gördükten sonra, hayal ettiğinizden farklı bir ihtişam ve ihtişamla lüks de olsa şahit olabilirsiniz. Petrol zenginliğinin şehrin her köşesinden görülebildiği Dukhan’da zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabilirsiniz. Ayrıca şehirdeki alışveriş merkezleri de çekim noktaları arasındadır. Dukhan’da iken, Zekreet Kalesi‘ni ziyaret etmeyi ve antik kalıntıları görmeyi unutmayın. Ayrıca başkent Doha‘yı görürseniz kaçırmamanız gereken duraklardan biri de İslam Eserleri Müzesi. Kumsalı ve denizi bu kadar övmemizin sebebi yaz kış sıcak kumlardan uçsuz bucaksız denize atlayabilmenizdir.

Dukhan’a Ne Zaman Gidilir?

Coğrafi konumu gereği her mevsim sıcak ve ılık olarak ikiye ayrılan Dukhan’ı ziyaret etmek için en uygun zaman sonbahar aylarıdır. Şehre kışın gitmeyi tercih edebilirsiniz ama o zamanlar biraz daha rüzgârlı olabilir.

Dukhan Yeme İçme

Ortadoğu lezzetlerini harika bir sunumla sizlerle buluşturan Dukhan’da yemekleri tuhaf bulmayacağınızı düşünüyoruz. Lezzetimizin ortak yönlerinden dolayı yakın olabileceğiniz lezzetler arasında şüphesiz ilk akla gelen lezzet humus. Ayrıca mutfakta et ve tavuğun önemli bir yeri olduğu unutulmamalıdır. Şehir okyanus kıyısındayken deniz ürünleri ve balıklar da menülerde yer alıyor. Gideceğiniz restoranlarda çok çeşitli salatalar bulabilirsiniz. Rejim döneminde ziyaret edebileceğiniz bir şehir arıyorsanız Dukhan ve çevresi tam size göre.

Dukhan’da Alışveriş

Dukhan Shopping Dukhan ziyaretinizde kullanacağınız para Katar riyali olacaktır. Alışveriş dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olmasının nedeni, Katar’ın en büyük alışveriş merkezinin Dukhan’a çok kısa mesafede yer almasıdır. Çok yerel parçalar bulamasanız bile hiç sıkılmayacağınız bir alışveriş merkezini ziyaret edebilirsiniz. Mağazaların yanı sıra alışveriş merkezindeki restoranlar da anılırken The CheesecakeFactory‘nin ilk mağazasının da burada olduğunu unutmayalım. Bütün gününüzü buradaki aktivitelerle geçirerek zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabilirsiniz. Daha fazla aktivite için sadece 60 kilometre uzaklıktaki Doha’ya devam edebilirsiniz.

Dukhan Konaklama

Var olan bir şehir olan Dukhan’da konaklama alternatifleri oldukça başarılı ve konforludur. Oteller çoğunlukla Doha çevresinde yer alsa da Dukhan çevresinde aradığınız konaklama alternatiflerini bulabilirsiniz. Burada aklınıza gelebilecek tüm büyük otellerin şubelerini görebilirsiniz. Fiyatlar ise 300 Türk lirasından başlayarak 3.500 Türk lirasına kadar geniş bir fiyat yelpazesi sizleri bekliyor. Elbette yüksek meblağlar ödemeden tatil yapmanın anahtarı erken rezervasyon yapmaktır. * Fiyatlar Ekim 2018’de güncellenmiştir. Periyodik olarak değişebilir. Dukhan Ulaşım Dukhan’a gitmek isterseniz İstanbul’dan uçuş yapan havayollarını tercih edebilirsiniz. Yaklaşık 4 saat sürecek olan bu aktarmasız uçuşlarda gidiş-dönüş biletler için ortalama 1.600 TL ödeyebilirsiniz. Döneme göre değişikliklerin olabileceğinin hesaplanması ve araştırılması faydalı olacaktır. Rotanızı Katar Dukhan’a çevirdiyseniz petrol, bronz ten ve lezzetli yemekler sizi bekliyor olacak.

Yıllık Ortalama Sıcaklık

  • Ocak 17.1 derece
  • Şubat 18.9 derece
  • Mart 22.1 derece
  • Nisan 27.6 derece
  • Mayıs 32.5 derece
  • Haziran 34.9 derece
  • Temmuz 35.9 derece
  • Ağustos35.4 derece
  • Eylül 32.9 derece
  • Ekim 29.4 derece
  • Kasım 23.9 derece
  • Aralık 19.1 derece

Katar Türkiye Dış Temsilcilikleri

DOHA BÜYÜKELÇİLİĞİ


Adres: Al Katifiya Zone 66 Al Rabwa Street 310 Diplomatic Area Dafna DohaQatar P.O. Box: 1977
Telefon: +974 4495 1300
Faks: +974 4495 1320
embassy.doha@mfa.gov.tr
http://www.doha.be.mfa.gov.tr
Görev Bölgesi: Katar

Katar gezi rehberine dair bilinmesi gerekenleri bu şekilde sizlere aktardık. Katar’a daha önce hiç uğramamış bireylerin daha hazırlıklı olması ve nitelikli bir gezi deneyimini duyumsaması adına tüm önemli destinasyon noktaları ve Katar’da işinize yarayacak bilgileri sizlerin istifadesine sunduk. Bu rehber doğrultusunda harika bir gezi tecrübesi yaşayacağınızı temenni ediyor ve iyi tatilleri diliyoruz. Bir sonraki gezi turunuzda görüşmek üzere!

Yorum Yap

Yorum Yap